JOVANOVIĆ POSLAO PORUKU

Policija na mukama, invazija Boysa na Kantridu!

19.04.2012 u 11:38

Bionic
Reading

Dok se čekalo službeno priopćenje MUP-a u vezi zabrane gostovanja navijača svih hrvatskih klubova MAXtv Prve lige derbi između Rijeke i Dinama, koji se u subotu igra na Kantridi, dogodio se preokret. Naime, taj derbi mogao je ući u povijest zbog zajedništva navijača, ali sastanak HNS-a i MUP-a u posljednji tren je pomaknut na ponedjeljak i ovog vikenda navijači još mogu (legalno) na gostovanja

Naime, iako je u srijedu na sjednici Izvršnog odbora HNS-a izglasana mjera o zabrani gostovanja navijača do kraja sezone takav potez, uz očekivanu podršku policije, na koncu bi se mogao pokazati kao vrlo rizičan. Inat i zajedništo koje je ova mjera izazvala kod svih navijača je čudesna – slažu se mnogi na našem portalu tribina.hr

No, kako su iz HNS-a naknadno javili do sastanka s Ravnateljstvom policije doći će tek u ponedjeljak 23. travnja zbog novonastalih obveza Ravnateljstva policije, te činjenice da izaslanstvo HNS-a u petak odlazi u Bad Tatzmannsdorf.

'Vremena je malo, ali u Armadi ćemo napraviti koliko ćemo moći da ugostimo Dinamovce. Tako želimo pokazati da hrvatske skupine mogu, kada je najteže, opći interes staviti ispred svojih klupskih,' rekao je za tportal prije nekoliko dana tajnik Udruge navijača Armada Denis Povh

Malo je nedostajalo da se dogodi ovakav scenarij, da recimo na Kantridi zajedno na tribinama vidimo navijače Rijeke (Armada) i Dinama (BBB).

No, ako u ponedjeljak MUP donese odluku o zabrani očito će doći do zajedništva na tribinama, a takva slika od samostalnosti Hrvatske još nije zabilježena. Nešto slično viđamo samo na utakmicama reprezentacije Hrvatske kada u velikom broju slučajeva navijačke skupine zajedno navijaju i međusobni sukobi su prva rijetkost.

Kako god da se okrene jasno je kako će ova novonastala situacija biti ogroman ispit zrelosti za sve prisutne, od navijača do policije koja će biti 'na mukama', kako bi sve prošlo i miru. Iako je nekima ovako nešto teško zamisliti trebat će velika doza samokontrole kako zbog zaista čudne odluke Izvršnog odbora HNS-a ne bi došlo do novih incidenata.

Dakle, obzirom da zasad nema službene zabrane jasno je kako će Bad Blue Boysi u velikom broju krenuti prema Rijeci. Uostalom, od srijede po po Zagrebu ima puno plakata 'SVI U RIJEKU' (kao što se vidi na fotografiji) i policija će biti na mukama. Zabrana je u zraku, ali ovo gostovanje BBB-a je još uvijek dozvoljeno.

Ministar znanosti i sporta Željko Jovanović dao je svoje viđenje situacije tvrdeći kako sport ima smisla samo ako ga prate navijači.

Tako ipak nećemo vidjeti scenarij po kojem, kao što smo pisali, na Kantridu BBB-i ulaze recimo na južnu tribinu (domaća mirnija publika) ili pak zapadnu na kojoj je redovito Armada - koja ih je pozvala u goste. Situacija je tako dovedena do apsurda, a sve će biti jasnije u sljedećem kolu...

Kako doznajemo više će detalja u vezi 'zabranjenih gostovanja' biti poznato nakon sastanka navijačke koordinacije jer u tri preostala kola ima jako, jako zanimljivih utakmica – što se navijača tiče.