NAVODNO NESTALI RIJEČANIN

Policija: Fehir odbio liječnički pregled

05.07.2012 u 06:06

Bionic
Reading

Dramatična priča o Riječaninu Igoru Fehiru, za kojim je pokrenuta potraga nakon što je 28. lipnja nestao kada su ga navodno dvojica muškaraca u policijskim odorama ugurala u kombi dok je vozio bicikl, pa prekinuta dva dana kasnije kada im je uspio pobjeći u talijanskom gradu Vicenzi, udaljenom 300 kilometara od Rijeke, još uvijek je obavijena velom tajni

Igor, kao i njegova obitelj, nastanjeni u riječkom prigradskom naselju Srdoči ništa ne želi reći novinarima, a policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.

'Nemojte me ništa pitati. Ne bih ništa govorila', kratko nam je u telefonskom razgovoru rekla Igorova majka Ružica. Igor se navodno nakon silnog ispitivanja u talijanskoj i hrvatskoj policiji te svega što je proživio otišao odmoriti u Zagreb, kod svoje djevojke.

S obzirom na medijsku pozornost te velik interes javnosti koji je izazvao ovaj događaj i 'pojedine špekulacije u medijima', PU primorsko-goranska, u cilju pravovremenog informiranja javnosti, dostavila je danas priopćenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti:

'Policijska uprava primorsko-goranska samostalno i u suradnji s talijanskom policijom nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje u svezi svih okolnosti i činjenica vezanih za navedeni događaj.

U tom smislu provjeravaju se navodi mladića koje je dao u svojim izjavama policijskim službenicima talijanske i primorsko-goranske policije. Obzirom na mladićevu izjavu, u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, policija je bila spremna od mladića zaprimiti kaznenu prijavu na zapisnik, a što je isti odbio.

Utvrđivanje kvalifikacije mladićevih ozljeda koje su utvrđene liječničkim pregledom u zdravstvenoj ustanovi u Republici Italiji su u tijeku, obzirom da je odbio liječnički pregled u Republici Hrvatskoj.

U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja također nije utvrđeno sudjelovanje uniformiranih osoba policije u navedenom događaju vezano za protupravno oduzimanje slobode.

S obzirom na gore navedeno i činjenicu da je kriminalističko istraživanje u tijeku te da se sve okolnosti još utvrđuju, obavještavamo javnost da nismo u mogućnosti javno iznositi pojedinosti iz izjava koje je mladić dao policiji.

Nadalje, ističemo da su policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske postupali sukladno važećim propisima i ovlastima, niti u jednom trenutku ne dovodeći u pitanje bilo koji oblik ugroze mladića, štoviše štiteći njegov integritet do konačnog utvrđivanja činjenica.
Po završetku kriminalističkog istraživanja, o svemu učinjenom bit će izvješteno nadležno državno odvjetništvo', stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.

Podsjetimo, Igor Fehir, student četvrte godine Medicinskog fakulteta u Rijeci, koji će za dva dana napuniti 25 godina, prošlog je četvrtka oko 15 sati otišao, kao i obično, voziti svoj bicikl. Kada se navečer nije vratio niti se javljao na mobitel, njegova je obitelj prijavila njegov nestanak. Nakon 24 sata policija je za njim počela tragati, a u subotu oko 12 sati Igor se javio svojoj obitelji iz Vicenze te im ispričao gdje se nalazi. Rekao im je i da su ga dvojica muškaraca ugurala u kombi i odvezla te da su mu putem škarama i noževima nanijeli porezotine po tijelu. Mladić je, navodno, kada je uspio pobjeći otmičarima, upao u prvu trgovinu odakle se im se i javio. Njegova su braća i djevojka, ponijevši njegovu putovnicu, odmah krenuli po njega te ga dovezli kući.