bih

Graničnom policajcu pet mjeseci zatvora zbog mita od 20 eura

13.07.2020 u 12:43

Bionic
Reading

Jednog policajca iz Bosne i Hercegovine sud te zemlje osudio je na pet mjeseci zatvora jer je primio mito u iznosu od 20 eura

Iz sjedišta Suda BiH u Sarajevu u ponedjeljak su priopćili kako je pripadnik Grančlne policije BiH Rajo Kikić pravomoćno osuđen na petomjesečnu zatvorsku kaznu nakon što je priznao da je počinio kazneno djelo primanja dara ili drugih oblika koristi.

Kikiću je ostalo odslužiti još tri mjeseca zatvora jer je dva mjeseca već proveo u pritvoru nakon što je uhićen 18. ožujka a sud je odredio i kako će mu se oduzeti 20 eura.

Ovaj je granični policajac, kako stoji u presudi, 16. ožujka ove godine na graničnom prijelazu Brčko dopustio ulazak tri osobe u BiH koje su imale status stranaca i kojima je odlukom Vijeća ministara BiH bio zabranjen ulazak u tu zemlju zbog mjera koje su tada poduzete radi sprječavanja širenja epidemije prouzročene koronavirusom.

Rajić je tri osobe s putovnicama Austrije pustio u BiH bez tada obveznog zdravstvenog pregleda i rješenja o izolaciji, a oni su mu za to dali 20 eura.