LOŠ PR

'Policajci izloženi javnom linču zbog glasnogovornika MUP-a'

Bionic
Reading

'Ovim dopisom samo smo upozorili i kritizirali nadležne u MUP-u na činjenicu da se javnosti ne daju na vrijeme informacije koje bi trebale, a to za posljedicu ima eskalaciju mržnje prema policijskim službenicima. Ovako ispada da netko tko ima plaću i nekoliko puta veću od 'običnog' policajca na ulici, ne radi svoj posao, a mi za to ispaštamo', kritizirali su iz Općem sindikatu MUP-a glasnogovornike iz tog resora

'Mi samo tražimo da, kad se nešto dogodi, da se u javnost odmah izađe s informacijom, naravno onom koja se može dati, a ne da se čeka mjesec dana ili više dok to nekako drugačije ne izađe u medije, pa se onda nastoji umanjiti šteta', komentirao je Siniša Mihelić, predsjednik Općeg sindikata MUP-a, koji je prije nešto više od mjesec dana uputio dopis ministru Ranku Ostojiću i glasnogovorniku Dušanu Miljušu, piše Slobodna Dalmacija. 'Svjedoci smo činjenice da policijski službenici koji samo časno i pošteno, sukladno pravilima struke i pozitivnim propisima Republike Hrvatske, obavljaju svoj policijski posao, postaju mete medijskog 'linča'.


Posljednjih dana, nakon slučaja Marka Azapovića i objave niza članaka u medijima policijski službenici izloženi su javnom linču i boje se za sigurnost svoje obitelji iz razloga što se raznim grafitima po zidovima kuća i društvenih objekata upućuje na fizički obračun hladnim i vatrenim oružjem prema policijskim službenicima i članovima njihovih obitelji. Svakodnevno od naših članova primamo kritike na rad Ministarstva, glasnogovornika i policijskih službenika za odnose s javnošću, s napomenom da isti ne obavljaju svoj posao kako treba te da time doprinose pri formiranju loše i iskrivljene slike o radu policije u medijima, a sve zbog nepravovremenosti u izvješćivanju javnosti...

Za napomenuti je da naši članovi najviše kritika imaju na medijske nastupe glasnogovornika MUP- a gospodina Dušana Miljuša, odnosno na njegove nepromptne reakcije i nedovoljno 'agresivne' nastupe u medijima...', zaključuju u svom dopisu sindikalisti.

'Mi samo tražimo da se napokon počne raditi posao za plaće koje se primaju. U zadnjih godinu i pol dana imali smo desetak slučajeva samoubojstava policajaca u raznim dijelovima Hrvatske, no nitko od odgovornih niti nama niti javnosti to nije obrazložio', zaključuje Mihelić.