I DALJE ČISTE REDOVE

Policajac uhićen zbog organiziranja prostitucije

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je bio dio dobro uhodanog lanca koji se bavio prostitucijom, kao najnovija žrtva u policijskim redovima 'pao' je još jedan službenik Policijske uprave zagrebačke, doznaje Večernji list. Korak dalje ide Jutarnji list doznavši da je riječ o Mislavu Merkašu, jednom od najiskusnijih inspektora policijskog USKOK-a

Policajski službenik uhićen je na području Zagreba, navodno jučer, u sklopu policijsko-uskočke akcije širih razmjera, a kako prenosi Večernji list, na meti istražitelja našli su se svodnici i prostitutke.

U javnost je samo došla informacija da je u tijeku akcija širih razmjera kojom je obuhvaćeno više osoba. Po onome što se uspjelo doznati uhićeni policajac bio je 'mozak operacije' i sumnjiči se za niz kaznenih djela - zlouporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje, primanje mita, udruživanje radi počinjena djela, poticanje na zlouporabe položaja i ovlasti...

Posljednje uhićene u policijskim redovima ne dovodi se u vezu s nekim ranijim akcijama u kojima su 'pali' policijski službenici. Sumnja se samo da je uhićeni policajac sve sam organizirao, druge na to poticao, a za svoje usluge je i novac uzimao.

Jutarnji list, pak, doznaje da se radi o Mislavu Merkašu, koji je godinama vodio upravo skupinu za razbijanje prostitucije. Osim njega, uhićeno je i privedeno još 15-ak osoba.

Neslužbeno se doznaje da se osumnjičenike tereti da su, organizirani kao grupa, najviše na području Zagreba organizirali podvođenje više mladih djevojaka, i to u hotelima, kao i u za to posebno unajmljenim stanovima.