BURA I SNIJEG

Pojedine dionice autocesta i dalje su zatvorene

07.02.2015 u 08:27

Bionic
Reading

U prvome dijelu dana umjereno i znatno oblačno, u unutrašnjosti ponegdje sa snijegom, a na južnom i dijelu srednjeg Jadrana s kišom. Poslijepodne postupno razvedravanje uz mogućnost za kišu još na krajnjem jugu, a za snijeg mjestimice u Lici. Vjetar slab i umjeren, u gorskim predjelima i jak sjeveroistočni, u drugome dijelu dana će oslabjeti

Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura, a na jugu jugo i istočnjak, u slabljenju prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura između -4 i 1, na Jadranu od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva, na sjevernom dijelu mjestimice malo niža.

Pojedine ceste i danas su zatvorene

Zbog snijega u unutrašnjosti, osobito u Lici i Gorskom kotaru i bure u priobalju vrlo su loši uvjeti za vožnju, a pojedine autoceste i državne ceste i danas su u potpunosti su zatvorene. Za sav promet zatvorene su dionica autoceste A1 Sveti Rok - Posedarje dionica autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika. Samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka - Zagreb između Delnica i Kikovice.

Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji te obrnuto nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, izvijestio je HAK, koji savjetuje vozačima da odgode putovanje ako je moguće i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Od 7 sati, dionicom državne ceste DC3 Kikovica - Delnice mogu prometovati sve skupine vozila osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, uz obaveznu zimsku opremu.

Od 06,30 sati, za sve skupine vozila otvorena je dionica Jadranske magistrale (DC8) od Bakra od Novog Vinodolskog.

Od 06,37 sati, normaliziran je promet na državnoj cesti DC1 u Krnjaku nakon uklanjanja stabala s kolnika.

Zbog prepriječenih stabala, zatvorena je dionica DC6 Dvor - Glina u mjestu Brezovo Polje.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini cesta u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te granični prijelazi Batina, Duboševica, Trnovec, Dubrava Križovljanska, Brod na Kupi, Jurovski Brod, Maljevac i Ličko Petrovo Selo.

U prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen te katamaranske linije: Novalja - Rab - Rijeka, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split i Korčula - Hvar - Split. Trajekt na liniji Brestova - Porozina prevozi samo osobna i teretna vozila do pet tona.