snimila ga kamera

Pogledajte što je bilo s Bandićevim vozačem ulovljenim u teškom prekršaju

28.08.2018 u 15:31

Bionic
Reading

'Pustite snimku, ako imate! Ako je moj vozač prošao kroz crveno, sutra neće raditi taj posao!', kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak nakon što je kamera RTL-a snimila njegova službenog vozača u ozbiljnom prometnom prekršaju. Iz Grada smo pokušali doznati je li vozač na neki način sankcioniran. Poslali su nam zanimljiv odgovor

Iako se iz Bandićeve izjave može pročitati da će ako je istina to da je vozač Zdravko Krajina napravio takav prekršaj, ostati bez posla, to se nije dogodilo. Iz odgovora koji smo dobili može se zaključiti da je Krajina i dalje vozač, no da ne vozi. Barem ne gradonačelnika.

'Gospodin Zdravko Krajina do daljnjega je djelatnik Odjela za prijevoz u Gradskoj upravi Grada Zagreba, a s obzirom da gradonačelnik zbog brojnih obaveza i zgusnutog rasporeda ima tri vozača na raspolaganju, trenutno ga vozi gospodin Vlado Džajo, koji je inače njegov glavni vozač', kazali su za tportal.

Hoće li vozač biti kažnjen za prekršaj koji je zbog videosnimke mogla vidjeti cijela Hrvatska, a koji se dogodio na jednoj od najfrekventnijih zagrebačkih prometnica, iz Policijske uprave zagrebačke nam do zaključenja teksta nisu odgovorili.

Podsjetimo, prošlog petka vozilo u kojem se nalazio Milan Bandić stalo je na semaforu na križanju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice. U tom je trenutku zagrebački gradonačelnik izašao iz vozila te se uputio prema snimateljima i novinarima koji su ga čekali na platou.

Vozač je zatim iz krajnje desne prometne trake, iz koje je obavezan smjer ravno, skrenuo lijevo, prošavši kroz raskrižje dok mu je na semaforu bilo crveno svjetlo.

Snimku možete pogledati ovdje.

  • +115
Sva lica Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL