DVA MJESECA RADA

Pogledajte koliko su nas dosad koštala putovanja, hoteli i avioni zastupnika

22.12.2016 u 19:18

Bionic
Reading

U dva mjeseca saborski zastupnici su potrošili gotovo 1,8 milijuna kuna na dnevnice, naknade za odvojeni život, hotele, korištenje osobnog automobila, avione i drugo. Vidljivo je to iz financijskog izvješća za periodu od 14. listopada do 19. prosinca kojeg je u četvrtka na svojim stranicama objavio Sabor

Rekorde je HDZ-ovac Miro Kovač koji je potrošio 46.616 kuna. Najveći dio toga, 36.273 kune, otišlo je na avionske karte. Kovač je predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku te član Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, što će reći kako je često na putu i u troškovima ne bi trebalo biti ničega spornog.

Drugo mjesto drži njegov stranački kolega Željko Raguž koji je potrošio 39.232,98 kuna. On je u sabor ušao kao kandidat s liste za dijasporu. Raguž živi u Stolcu te mu je za najam stana u Zagrebu do sad plaćeno 5500 kuna, prima i naknadu za odvojeni život (2.580,65 kuna), pokriveni su mu i troškovi korištenja osobnog automobila, avionske karte itd.

Na trećem mjestu je HDZ-ova zastupnica Dragica Roščić iz Baške Vode koja je u dva mjeseca potrošila nešto više od 38 tisuća kuna.

Cijeli financijski izvještaj možete pogledati OVDJE