GLUPA INTERVENCIJA

Pogledajte kako splitska policija privodi bend zbog buke

27.02.2012 u 14:27

Bionic
Reading

U splitskoj policiji zanijekali su vlastiti skandal oko prekida koncerta u klubu Quasimodo i privođenja mostarskog benda Zoster zbog buke, pa unatoč svjedočenjima desetaka očevidaca tvrde da su tek 'zamolili personal da stiša glazbu' i da nikakvog privođenja nije bilo. Snimke dokazuju suprotno

Koncert u popularnom splitskom okupljalištu prekinut je u subotu oko ponoći nakon poziva stanara obližnjih zgrada, no policija je očito postupila mimo zakona jer nije pozvala inspekcije da izmjere razinu buke, nego je tek 'zapažanjem policijskih službenika' zaključila da je ona viša od dozvoljene.

Dapače, glazbu su ocijenili kao 'narušavanje javnog reda i mira', pa još i podnijeli prekršajnu prijavu protiv voditelja kluba, iako i sami priznaju da nije bilo 'ni tučnjave, ni galame, ni nereda'. Inače, klub Quasimodo ima uredne dozvole za rad, a i glazbenici su za nastup u Splitu imali uredne radne dozvole.

Snimku bizarne intervencije snaga reda, kakve su sve učestalije u urbanim okupljalištima diljem Hrvatske, pogledajte u prilogu.