PREUSMJERENI S VJEŽBE

Pogledajte kako hrvatski kanaderi gase požar u Izraelu

05.06.2017 u 18:41

Bionic
Reading

Posada Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u ponedjeljak je s protupožarnim avionom Canadair CL-415 gasila požar u blizini grada Bet Guvrin u Izraelu, priopćilo je Ministarstvo obrane

Tijekom obuke koju pripadnici Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane provode zajedno s izraelskim snagama, u blizini grada Bet Guvrin u centralnom Izraelu buknuo je požar te su hrvatske zračne snage direktno s vježbe odmah preusmjerene na požarište. Zajedničkim naporima hrvatskih i izraelskih zračnih snaga požar je uspješno lokaliziran.

Pripadnici Protupožarne eskadrile HRZ i PZO-a s dva zrakoplova Canadair CL-415, od 4. do 8. lipnja 2017. godine borave u Izraelu, gdje sudjeluju u zajedničkoj obuci s izraelskim zračnim snagama. Upućeni su u Izrael sukladno Memorandumu o razumijevanju u području obrane, koji je s sklopljen u ožujku 2017. godine.

Tijekom obuke u Izraelu PP snage RH pozvane u pomoć Autor: Ministarstvo obrane

Suradnja na području obuke potaknuta je s izraelske strane, nakon efikasnog i uspješnog gašenja velikih požara u Izraelu početkom ove godine.