PRODULJEN I ISTRAŽNI ZATVOR

Podignuta optužnica protiv Chiare Pašić i maloljetnice zbog ubojstva 3-godišnjaka

14.08.2017 u 14:55

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Puli optužnicu Chiare Pašić i to zbog ubojstva sina, trogodišnjeg Denisa. Protiv 14-godišnjakinje koja joj je pomogla državno odvjetništvo podignulo je prijedlog za primjenu maloljetničke sankcije, izvijestio je DORH na svojim stranicama

Okrivljenice se, stoji u priopćenju DORH-a, tereti da su 23. svibnja 2017. zajedno i dogovorno, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli; u nakani da usmrte trogodišnje dijete; ugušile ga, a zatim mrtvo tijelo odnijele do obale mora bivše vojarne Vallelunga i tamo ga bacile u more.

Sudu je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Državno odvjetništvo obustavilo je istragu protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog kaznenog djela neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela iz čl. 302. KZ-a jer nakon provedene istrage nije bilo osnovane sumnje da bi on to kaznenog djelo počinio, a niti da bi počinio neko drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.

Podsjetimo, zbog ubojstva Ministarstvo socijalne politike naredilo je i nadzor pulskog Centra za socijalnu skrbi.Prema pisanju Jutarnjeg lista, pošto je u svibnju odrađen upravni nadzor nad radom CZSS-a Pula te su utvrđeni propusti u radu, ovoga puta propusti su, neslužbeno doznaje taj list, utvrđeni i kod stručnog nadzora.