izvješće AEM-a

Podaci otkrivaju što se najviše gledalo na televiziji u siječnju i koji su kanali bili najgledaniji

15.02.2021 u 13:37

Bionic
Reading

Agencija za elektroničke medije (AEM) objavila je mjesečno istraživanje gledanosti televizijskih programa. Istraživanje za siječanj provela je tvrtka AdScanner na uzorku od 1033 kućanstava

Prema dobivenim podacima, najgledaniji televizijski kanal u siječnju u cijelom danu, uključujući sve zemaljske i nezemaljske kanale, bio je HTV1, slijedi NOVA TV, a na trećem mjestu našao se RTL.

U prvih deset našla su se i dva kabelska kanala; N1 televizija i dječji Nickelodeon.

Listu deset najgledanijih emisija uglavnom sačinjavaju utakmice rukometne reprezentacije Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Egiptu koje je prenosio RTL. Čak njih šest zauzelo je prvih šest pozicija, a sedam ih se našlo u deset. Najveći interes sasvim očekivano izazvala je ključna utakmica za nastavak natjecanja protiv Argentine, a slijede susreti s Bahreinom, Danskom, Katarom, Angolom i Japanom.

Na sedmom mjestu još je jedna emisija RTL-a, 'RTL Danas', emitirana istoga dana kada i utakmica s Argentinom, na osmo mjesto smjestio se Dnevnik Nove TV od 3. siječnja, a na deseto mjesto četvrta epizoda novog serijala Roberta Knjaza 'Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac'.

Za razliku od liste najgledanijih TV kanala u cijelom danu, situacija je nešto drugačija za najgledaniji termin od 19 do 23 sata. Tu je na prvom mjestu Nova TV, slijedi je RTL, pa onda prvi i drugi kanal HRT-a.

Što se tiče gledanosti emisija u prime timeu, najgledanija je bila rukometna utakmica Hrvatske i Danske, slijedi RTL Danas od 23. siječnja i Dnevnik Nove TV od 6. siječnja, a nakon njih već spomenuta epizoda Knjazove emisije i Dnevnik HRT-a od 6. siječnja.