DIO OPTUŽENIH NEDOSTUPAN

Počinje suđenje za pljačku splitske pošte

24.05.2009 u 12:18

Bionic
Reading

Pred velikim vijećem Županijskog suda u Splitu sutra započinje suđenje devetorici optuženih za veliku pljačku 15 milijuna kuna iz Središta Hrvatske pošte u Splitu, 15. ožujka prošle godine

Pljačku Središta Hrvatske pošte na Kopilicama izvela je skupina kriminalaca iz Srbije, a pomoglo im je, kao logistička potpora, nekoliko osoba sa splitskog područja, za što su dobili 10 posto od opljačkanog novca.

Na optuženičkoj će se klupi naći splitski pomagači Jozo Certa, Miroslav Hršum, Miro Cokarić, Emil Cokarić, djelatnica Hrvatske pošte u Splitu Vesna Vuco, Mladen Stupalo i Boris Marušić, koji su uhićeni i pritvoreni dva mjeseca nakon pljačke.

Srbijanskim kriminalcima koji su izveli pljačku, Zoranu Stevanoviću i Milanu Mitiću, a koji su u bijegu, sudit će se u odsutnosti, dok je Strahinja Rašeta poginuo devet mjeseci nakon pljačke u Splitu, i to od eksploziva koji je u Beogradu podmetnuo pod automobil Milana Mitića, s kojim se posvađao oko podjele opljačkanog novca.

Zoran Stevanović bio je uhićen samo desetak dana nakon pljačke splitske pošte, i to na tržnici Arizona u Brčkom kada je pokušao promijeniti 350.000 opljačkanih kuna. Vrlo brzo je iz pritvora izišao uz jamčevinu i otada mu se izgubio svaki trag.

Splitska je policija u kotlovnici bolnice na Križinama pronašla 1,5 milijuna kuna koje je tamo sakrio kotlovničar i sudionik u pljački Emil Cokarić. Upravo je taj novac bio nagrada splitskim kolegama koji su dobro odradili posao za srbijanske pljačkaše.