DVA PONUDITELJA

Početkom srpnja odabir savjetnika za studiju za naplatu cestarine

04.06.2018 u 14:07

Bionic
Reading

Početkom srpnja trebao bi biti odabran savjetnik za izradu Studije sustava elektroničke naplate cestarina, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, nakon otvaranja ponuda zajednice ponuditelja Ernst&Young savjetovanja Hrvatska i Njemačka te španjolskog IDOM Consultinga

Vrijednost financijske ponude zajednice ponuditelja Ernst&Young savjetovanja je nešto viša od 1,1 milijun eura, dok je ponuda španjolskog IDOM Consultinga 'teška' oko 875,5 tisuća eura, iznose iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI).

Odabir savjetnika za izradu studije provodi se uz suglasnost Svjetske banke te sukladno proceduri QCBS ("Quality and Cost Based Selection") vrednovanja, koja se sastoji od osam koraka.

"Konačni odabir savjetnika za izradu Studije sustava elektroničke naplate cestarina, koji se provodi u sklopu Projekta modernizacije i restrukturiranja cestovnog sektora RH, očekuje se početkom srpnja", poručuju iz MMPI-ja.

Otvaranjem financijskih ponuda nastavljen je proces izbora savjetnika za tu studiju, nakon što su početkom travnja u Ministarstvu otvorene ukupno pristigle četiri ponude, kada je najavljen drugi krug natječaja.

Od pristigle četiri ponude - zajednice ponuditelja Ernst&Young savjetovanje Hrvatska i Njemačka, MultiContract Consultinga iz Madžarske, IDOM Consultinga iz Španjolske te CGI Czech Republic iz Češke Republike - u ponedjeljak su u Ministarstvu otvorene financijske ponude dvaju od tih ponuditelja, jer su, kako kažu iz Ministarstva, utvrdili da ta dva ponuditelja zadovoljavaju tehničke uvjete.

  • +22
Prometne gužve očekuju se na svim autocestama Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

"Nakon završene ocjene tehničkih ponuda u kojima je utvrđeno da dva ponuditelja zadovoljavaju tehničke uvjete, povjerenstvo je provelo drugi krug u kojem je izvršeno javno otvaranje financijskih ponuda zajednice ponuditelja Ernst & Young savjetovanje Hrvatska i Ernst & Young GmbH Njemačka te ponuditelja IDOM Consulting iz Španjolske. Oba su ponudila projektne timove sastavljene od domaćih i stranih stručnjaka", napominju iz Ministarstva.