DRAGO PRGOMET

'Po napadima na Petrova vidimo da nas se i SDP i HDZ plaše'

22.10.2015 u 13:27

Bionic
Reading

U emisiji Novi dan kod Tihomira Ladišića na televiziji N1 gostovao je Drago Prgomet, bivši potpredsjednik HDZ-a, a danas kandidat Mosta nezavisnih lista u prvoj izbornoj jedinici koji je kazao da je Most je jedina alternativa trenutačno, i vjeruje da će osvojiti preko deset mandata na izborima

Naglasio je kako glas za neke druge opcije nije bačeni glas, kako to obično potenciraju velike stranke. Prgomet je kazao da je konkurencija u I. izbornoj jedinici velika, a šteta je, naglašava, što nedostaje jedan čovjek, koji je pretendirao biti premijer.

'Mi nemamo parole, ni program pet plus jedan, minus, 29... Mi temeljna načela zastupamo cijelo vrijeme. Inzistiramo na promjenama, ne reformama. Ta riječ je postala toliko izlizana. Svi su za reforme, a ne za promjene. Hrvatsku treba resetirati, lokalnu i javnu upravu, sveučilišta... To je ono što nudimo. Depolitizaciju i plaćanje po učinku u javnoj upravi. Apsolutno se protivimo preglomaznom ustroju države', kazao je Prgomet za N1

Odgovarajući na pitanje očekuje li manipulacije na izborima, Prgomet je kazao da nije siguran, ali smatra da je Hrvatska ipak demokratski sazrela. A na upit hoće li prosvjednici u Savskoj priznati izbore nekadašnji potpredsjednik HDZ-a, kazao je da je bio u ratu i ako mnogi njegovi prijatelji, i nije se borio da netko ne prizna rezultate. 'Nitko nema pravo osporavati volju građana, pa ni branitelji. Mogu protestirati, ali ne mogu osporavati rezultate', naglasio je Prgomet.

Most će u nedjelju predstaviti svoj program i spreman je preuzeti odgovornost za vođenje države.

'Nas razlikuje vrlo bitna stvar - spremni smo razgovarati. Imamo šefa oporbe koji nikad nije prihvatio premijera, i premijera koji nije htio razgovarati s oporbom', kaže Prgomet. Naravno, eventualni kandidat Mosta za premijera u slučaju da se otvori takva prilika bio bi Božo Petrov.

Na upit da Petrov ima problem s neregistriranom kućom i je li to greška ili dio kampanje, Prgomet odgovara kako vjeruje da će toga biti još. 'Mislim da je njegov odgovor bio vrlo jasan. Ako je problem da je netko posudio novac od rođaka, što sam i ja činio, onda nemamo što razgovarati. A ako je to jedino što imaju prigovoriti, očito je konkurencija u velikom strahu od nas', kazao je kandidat Mosta u I. izbornoj jedinici.

O eventualnoj koaliciji s HDSSB-om Prgomet kaže da u našoj državi može biti samo hrvatska policija i hrvatska vojska, a za sve drugo nema mjesta. 'Nismo razgovarali o tome, ali potpuno je neprihvatljivo da netko formira stranačku vojsku', poručuje Prgomet.

Na pitanje tko je bolji, Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko, Prgomet kaže da su prihvatili jednog ili drugog, ne bi se natjecali za izvršnu vlast. 'Gospodin Milanović pokazao je da ne zna, a Karamarko ničim nije pokazao da zna', mišljenja je Prgomet.

Za kraj je kazao da Most nikad nije obećao nešto što neće moći provesti, poput ovih laži koje se plasiraju građanima. 'Realni smo i imamo namjeru poboljšati standard građana, ali smo svjesni da to bez promjena neće biti moguće', zaključio je Prgomet.