U AKCIJE ZET-OM I PLASTIČNIM PIŠTOLJEM

Pljačkašica je nezaposlena majka troje djece

Bionic
Reading

Majka troje djece osumnjičena je da je od lipnja do sredine rujna u Zagrebu iz nekoliko banka, kladionice i kioska opljačkala 90 tisuća kuna, a pri posljednjem 'upadu' u banku uhvatio ju je zaštitar i predao policiji

Tridesetčetverogodišnjakinja operirala je po Zagrebu maskirana u sunčane naočale i šiltericu, a službenicima banaka, kladionica i kioska prijetila je plastičnim pištoljem. U posljednja tri mjeseca bila je u akciji čak pet puta, no do sada nije bila u policijskoj evidenciji, potvrdio je načelnik Sektora kriminalističke policije Danijel Žugel.

'Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 90 tisuća kuna. Po okončanju kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je zbog sumnje u počinjenje svih opisanih kaznenih djela u zakonskom roku privedena u pritvorsku jedinicu PU zagrebačke, a na Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv nje podnesena je kaznena prijava. Imamo informaciju da je protiv nje određen istražni zatvor', rekao je Žugel.

Pljačkašica je inače nezaposlena, majka je troje djece, a motiv je loše imovinsko stanje. Novac je trošila na vraćanje dugova i na uzdržavanje obitelji, koja nije znala čime se ona bavi u slobodno vrijeme. Pljačke je obavljala javnim gradskim prijevozom, dodao je pomoćnik načelnika Pejo Božić.

'Nakon počinjenja kaznenog djela odlazila je u iznajmljeni stan na području Grada Zagreba, odnosno koristila je stan svoje poznanice koja nije znala ništa. Nekada je radila u kladionici, bila je tri puta žrtva kaznenih djela razbojništava i otud je dobila inspiraciju', izjavio je Božić.

Razbojnica je uhvaćena 14. rujna u pljački Croatia banke u Šubićevoj ulici, a terete je i za pljačku poslovnica Banco Popolare 20. kolovoza u Savskoj i Imex banke 6. srpnja u Frankopanskoj ulici. Osumnjičena je i da je 'orobila' kladionicu Super sport na Barčevom trgu i kiosk u Sigetu.