NAVIJA U MOSKVI

Plenković uoči utakmice: Bitno je samo da Hrvatska bude u suficitu

11.07.2018 u 19:54

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u srijedu je u Moskvi, uoči nogometne utakmice Hrvatska-Engleska, izjavio u fan-zoni kako je za Hrvatsku 'bitan suficit' kad je u pitanju rezultat

Za Hrvatsku je bitan suficit, ali što se tiče nedjelje, dogovorit ćemo se s predsjednicom, rekao je Plenković u izjavi za RTL televiziju u Moskvi te dodao kako 'najprije treba skočiti pa onda hopsati'.

Rekao je i kako su svi doživjeli veliki ushit, veliki ponos na hrvatsku reprezentaciju i izbornika Zlatka Dalića.

Plenković i Jandroković na Lužnjikiju Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Takva velika promocija Hrvatske kakvu doživljavamo zadnjih nekoliko tjedana i zadnjih dana, a nadamo se i na dan finala, jednostavno je neusporediva s bilo čim', ocijenio je Plenković.

Istaknuo je kako su izbornik Dalić i hrvatski igrači jako koncentrirani te su ozbiljno pristupili utakmici.

'Dalić mi djeluje pun samopouzdanja, vrlo je realan, mislim da su napravili vrlo dobru analizu engleske momčadi', rekao je te dodao kako očekuje kao i svi najviše od hrvatskih reprezentativaca.

Smatra kako je veliko postignuće za Hrvatsku u samo 20 godina ući drugi put u polufinale svjetskog nogometnog prvenstva.

'Trebamo biti zahvalni i ponosni na ono što je dosada postignuto', rekao je te dodao da će hrvatska reprezentacija zasigurno učiniti sve s obzirom na šansu da se ide 'i korak dalje'.

'Znanja i iskustva imaju što sad treba pokazati na terenu', poručio je Plenković, koji je na svojoj stranici objavio i video iz aviona u kojem je na utakmicu putovao s navijačima.

Prije utakmice je čestitao Hrvatskom nogometnom savezu, Hrvatskog gospodarskoj komori i Hrvatskoj turističkoj zajednici te predstavnicima glavnih hrvatskih kompanija koje su organizirale fan-zonu u Moskvi.

Najavio je kako će se nakon utakmice javiti igračima i izborniku.

'Treba prvo pobijediti pa ćemo svi biti sretni i zadovoljni', rekao je te dodao da bi ta pobjeda bila veliko postignuće za Hrvatsku i sve igrače.