premijer u sofiji

Plenković o kašnjenu izbora guvenrnera HNB-a: Ne može se sve strpati u jedan tjedan

06.07.2018 u 16:47

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković poručio je iz Sofije da će Sabor idući tjedan u paketu izabrati guvernera, zamjenika i viceguvernere HNB-a

'Idućeg tjedna će Sabor raspraviti i odlučiti o guverneru, zamjeniku i trojici viceguvernera HNB-a. Dogovoreno je da se u paketu sve riješi. Procedura je na Saboru', rekao je Plenković koji ne misli da se kasni s procedurom, javlja N1.

'Ne može se sve strpati u jedan tjedan', odgovorio je Plenković na pitanje novinara. Premijer se u Sofiji na summitu 16+1 sastao s kineskim kolegom Li Keqiangom koji će iduće godine doći u Hrvatsku na idući Summit šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

Hrvatsko-kineski odnosi su na novoj razini od kad je kineska tvrtka izabrana za izgradnju Pelješkog mosta, a premijer je istaknuo kako se razgovaralo i o ulasku Kine u hrvatske luke u Rijeci i Zadru kao i o suradnji u modernizaciji naše željezničke infrastrukture.

U rujnu se sastaju i ministri turizma pošto je Hrvatska prepoznata kao najzanimljivija nova destinacija za kineske turiste, rekao je premijer i najavio otvaranje ureda Hrvatske turističke zajednice u Šangaju kao i uvođenja direktnih linija Zagreb-Peking i Zagreb-Šangaj.

  • +49
Andrej Plenković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Premijer je odgovorio i na pitanje o predsjedničinom odlasku na utakmicu Hrvatska-Rusija u Soči koji će koštati 40 tisuća kuna. Ne vidi u tome ništa sporno.

'Odlično je da predsjednica ide, ja se nadam da ćemo ići dalje pa će biti prigode i da idemo na druge utakmice', poručio je premijer.