GDJE JE ZAPELO?

Plenković tvrdi da se ne oteže s odlukom o borbenim avionima

02.02.2018 u 13:06

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u petak je izjavio da proces nabavke borbenih aviona 'ide po propisu', da je u tijeku proces evaluacije ponuda te da će odluka biti donesena 'kada sve bude konsolidirano'

Premijer je to izjavio nakon što je u Ministarstvu obrane (MORH) nazočio potpisivanju 35 ugovora s 26 hrvatskih tvrtki o nabavi vojne opreme u ukupnom iznosu većem od 28 milijuna kuna.

Premijer se nabavke aviona dotaknuo u izjavi novinarima u kojoj je iznio zadovoljstvo aktivnostima Oružanih snaga, istaknuo da je povećan proračun za obranu, usvojena Strategije nacionalne sigurnosti kao i Zakon o domovinskoj sigurnosti, a nakon komentara što je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević dodao da je još preostalo nabaviti borbene avione.

  • +49
Andrej Plenković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Da, evo još da riješimo tu, kao, sitnicu. Poces evaluacije ponuda, kao što znate, traje. Kad sve bude konsolidirano, tada ćemo donijeti i tu odluku', odgovorio je na to premijer.

Odlazeći iz MORH-a premijer je još na novinarsko pitanje zašto proces nabavke borbenih aviona toliko dugo traje - donošenje odluke prvotno je, naime, bilo planirano do kraja prošle godine, kratko odgovorio: 'Ne oteže se ništa, sve ide po propisu'.

  • +18
Predstavljanje Eskadrile borbenih aviona u sastavu HRZ i PZO-a Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus