SASTANAK U BANSKIM DVORIMA

Plenković s veleposlanicima država članica EU o proširenju i hrvatskim odnosima sa susjedima

02.02.2018 u 18:03

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković sastao se u petak u Banskim dvorima, u prigodi bugarskog predsjedanja Vijećem EU-a u prvoj polovici ove godine, s veleposlanicima država članica Europske unije, priopćeno je iz ureda vlade za odnose s javnošću

Teme razgovora bile su budućnost Europske unije, proširenje, odnosi Hrvatske i susjednih država te gospodarska pitanja.

Premijer Plenković osvrnuo se na aktivnosti vlade u 2017. ocijenivši ih uspješnima i predstavio reformske napore vlade za 2018.

Najavio je vrlo dinamičnu vanjskopolitičku aktivnost u veljači. U Strasbourgu će 6. veljače govoriti na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta o temi 'Budućnost Europe', a razgovarat će i s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem te s glavnim tajnikom Vijeća Europe Thorbjørnom Jaglandom.

Sudjelovat će na sastanku kolegija Europske komisije 14. veljače te održati sastanke s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

Plenković s veleposlanicima Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Sudjelovat će i na neformalnom sastanku Europskoga vijeća u Bruxellesu koje će raspravljati o institucionalnim pitanjima i budućnosti financiranja EU-a 23. veljače 2018. Ujedno će se 22. veljače sastati s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, navodi se u priopćenju.

Sastanku su nazočne bile i potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.