hladna poruka premijera

Plenković poručio predsjednici: Ona mora sama artikulirati svoje želje

08.11.2017 u 14:50

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u srijedu je u Saboru, upitan hoće li Kolinda Grabar Kitarović biti HDZ-ova kandidatkinja i na sljedećim predsjedničkim izborima, rekao da 'ona mora prvo sama artikulirati svoje želje' te da njezine želje on zasad nije čuo

Premijer Andrej Plenković komentirao je u Saboru govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je njegovoj vladi uputila oštre kritike poručivši kako Hrvatska 'predugo stoji, a drugi nas prestižu ili nam sve više odmiču' te da međunarodni položaj Hrvatske nije blistav, 'što je razlog za nemir i tjeskobu'.

'Ne mogu biti na aktualnom satu u Saboru i slušati govor predsjednice u Opatiji. Ali ne vidim ništa dramatično, nema šušura koji želite kreirati', rekao je Plenković.

  • +13
Predsjednica Grabar Kitarović na savjetovanju ekonomista u Opatiji Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svom je govoru rekla i kako položaj Hrvatske u međunarodnoj zajednici 'nije blistav' te da je to razlog za 'nemir i tjeskobu'.

Premijer Andrej Plenković odgovorio je i na pitanje je li iznenađen činjenicom da je sljedeće ročište u slučaju Ivice Todorića britanski sud zakazao tek za 10. travnja sljedeće godine. 'Na DORH-u je da traži pojašnjenje za takvu odluku, jer on upućuje europski uhidbeni nalog Ujedinjenom Kraljevstvu', rekao je Plenković.