javio se iz davosa

Plenković o sučeljavanju s protivnicima u HDZ-u: To mi nikad nije bio problem

21.01.2020 u 15:17

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu nakon održanih panela na kojima je sudjelovao na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Plenković je na početku kazao kako je sudjelovao na dva panela.

"Prvi koje je bio posvećen dijalogu s državama Jugoistočne Europe. Prigoda je da uz deblokadu situacije sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom napravimo korak dalje i praktički u Zagrebu zacrtamo buduće odnose u sljedećem desetljeću", rekao je Plenković prenosi N1.

"Drugi panel na kojem je bilo nekoliko čelnika srednje i istočne Europe. Govorili smo o gospodarskom rastu u srednjoj i istočnoj Europi i iskustvima Hrvatske kao najmlađe države članice Europske unije", dodaje. 

Sastanak s predstavnikom Applea

Upitan o bilateralnom sastanku s čelnikom Applea Timom Cookeom rekao je kako je to jedan od brojnih sastanaka koje će održati danas i sutra. "Ideja je da vidimo kako možemo razvijati suradnju. Tu postoji prostor za veći angažam, veću suradnju i proširenje paketa usluga".

O susretu sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem kaže kako se oni non-stop susreću na forumima. "Razgovarali smo uoči panela na kojem smo zajedno sudjelovali i nastojim kalibrirati očekivanja svima nam susjednih zemalja. Dobro je da je Hrvatska stavila u fokus države jugoistočne Europe tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije", rekao je.

Osvrnuo se i na komentare nekih njegovih potencijalnih protukandidata na stranačkim izborima u HDZ-u koji zazivaju televizijska sučeljavanja. "Ja sam išao u sučeljavanja uvijek. Nikad mi nije bio problem stati pred medije i odgovarati na pitanja", kazao je Plenković.