posjet osječkoj županiji

Plenković o poreznoj reformi: 'Mjere su ciljane da se ljudima poveća plaća'

02.06.2023 u 14:50

Bionic
Reading

U povodu Dana Osječko-baranjske županije, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Skupštine te županije. Potom se obratio medijima

Plenković je govorio o demografskoj revitalizaciji Slavonije i poreznoj reformi. 'Nastojimo smanjiti negativne trendove, no oni nisu svojstveni samo Hrvatskoj, s tim se suočava pola zemalja EU. Imaju trendove odlaska...', rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na poreznu reformu, dodavši da će 4 velika grada imati veće prihode. 'Ako su već imali povećanje prihoda, a imat će ih još i više...što to znači, to znači da će imati veće prihode, veće plaće...Gradovima smo dali divan alat, ljudima smo povećali neto primanja. Sve mjere su ciljane da se ljudima poveća plaća', rekao je premijer i dodao da će paket zakona stupiti na snagu od 1. siječnja.

Plenković je komentirao povratak naših državljana iz Zambije. 'Sinoć i jutros sam bio u kontaktu s veleposlanikom Bošnjakom, kojeg smo poslali ciljano u Ndolu zbog njegovog iskustva. Pomogli smo da se dođe u ovu situaciju koja je danas. Pružili smo svu zaštitu našim državljanima. Odluka suda ih je oslobodila odgovornosti za djela koja su im stavljena na teret. Danas je tijekom jutra, obavljen administrativni dio procedure. U ovom trenutku su u fazi tehničkih priprema za put prema Hrvatskoj, više od toga nemam što dodati, ali nam je drago da se sve završilo na ovaj način', poručio je Plenković.