unutarstranački izbori

Plenković o Karamarkovoj najavi kandidature za šefa HDZ-a: Svaki član može sudjelovati u toj utakmici

09.11.2019 u 13:24

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u subotu da svaki član HDZ-a može sudjelovati na stranačkim izborima, odgovorivši time na facebook objavu bivšeg HDZ-ovog čelnika Tomislava Karamarka prema kojoj bi se i on mogao uključiti u utrku za predsjednika stranke

'Imamo mi drugu zadaću sada, a to su predsjednički izbori. Kada dođu unutarstranački, onda ćemo igrati te utakmice', izjavio je Plenković u Varaždinu nakon sjednice Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH.

Karamarko je jutros, u poduljoj objavi u kojoj se osvrće na 30. obljetnicu pada Berlinskoga zida, na samome kraju znakovito poručio: 'P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti 'antifašistički obrambeni zid'. Vidimo se na unutarstranačkim izborima!'.

Plenković je na novinarsko pitanje o antifašizmu u Hrvatskoj ponovio kako se njegov jasan stav vidi iz rasprave u Hrvatskom saboru o Zakonu o blagdanima.

'Postoje neke temeljne vrijednosti na kojima je građena moderna i slobodna Hrvatska, ako hoćete, koji su i temelji i vrijednosti koje dijeli i Statut i program HDZ-a. Iza toga stojimo', kazao je Plenković.

  • +10
Varaždin: 3. sjednica 2. saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Na upit što očekuje od današnjeg predstavljanja programa SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, Plenković je bio kratak: 'Pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović'.