sastanak u hdz-u

Plenković najavio rekonstrukciju Vlade, na redu dodatne konzultacije s kandidatima. Hoćemo li imena znati već u petak?

09.07.2019 u 21:37

Bionic
Reading

Andrej Plenković, premijer i šef HDZ-a, najavio je nakon sastanaka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke rekonstrukciju Vlade, no nije otkrio kada bi trebalo doći do nje

'Dobio sam potporu i članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve što smatram da je potrebno za osvježenja u Vladi, svojevrsnu rekonstrukciju, i to na način da idemo ambiciozno k ostvarivanju svih naših ciljeva i da se zemlja kvalitetno pripremi za predsjedanje Europskom unijom, da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore, da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar Kitarović', kazao je Plenković.

'Ni ja ni stranka ne želimo da bilo kakve insinuacije, medijske ili u javnom prostoru, a koje imaju bilo kakvu aluziju na radnje koje bi bile neprimjerene, dopuste da se ugrozi rad Vlade i stranke', dodao je.

Plenković nije želio otkriti hoće li se do kraja tjedna popuniti samo mjesto ministra uprave ili će se popunjavati i mjesto ministrice vanjskih poslova. Nije želio otkriti tko su kandidati. 'Kada obavimo dodatne konzultacije s kandidatima, onda ćete to znati', rekao je.

Nije želio otkriti ni hoće li doći do rekonstrukcije do kraja tjedna ili na jesen. 'Reći ćemo vam kada to procijenimo, a u petak je glasovanje', poručio je.

  • +12
Sjednica Predsjedništva HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Uoči dolaska u središnjicu stranke nije htio odgovoriti na pitanje hoće li Sanja Putica biti nova ministrica uprave. Ona se, naime, spominje kao moguća kandidatkinja, uz Darka Nekića i Josipu Rimac.

'HDZ je velika stranka'

Na pitanje možemo li očekivati da ćemo u petak imati oba imena, ministra ili ministrice,  Željko Reiner je za RTL Danas rekao:

'To je moguće. Ministra/icu uprave imat ćemo u petak, a najvjerojatnije i ministra/icu vanjskih poslova', kazao je. Na pitanje je li nova ministrica uprave Sanja Putica, kaže:

'HDZ je velika stranka pa za svako mjesto ima više kandidata. O njoj mislim sve najbolje, ali i o drugima', jasno će.