bura na istoku

Plenković u Vukovar danas šalje Medveda; Ćorić: Želim im sreću

20.05.2020 u 12:43

Bionic
Reading

Uoči užeg kabineta Vlade premijer Andrej Plenković izbjegao je komentar na dramatičnu konferenciju za novinare na kojoj je vukovarski HDZ istupio iz stranke zajedno s gradonačelnikom Ivanom Penavom

'Ja se ne bi određivao o ovom emotivno dijelu koliko je to fer. Želim im sreću. HDZ će u Vukovaru živjeti dalje i nastaviti raditi punim kapacitetom. Stav HDZ-a i Vlade prema Vukovaru je da su nam oni najvažniji. O tome smo se brinuli protekle četiri godine što dokazuju milijuni i milijuni investicija', kazao je ministar Tomislav Ćorić.

Naglasio je da nije iz stranke otišla cijela stranačka organizacija.

Ministar branitelja Tomo Medved nije želio komentirati Penavin potez, no on već danas putuje za Vukovar.

Podsjetimo, gradonačelnik Vukovara i zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ivan Penava izjavio je u srijedu da izlazi iz HDZ-a.

"Ovo je prije svega za nas izuzetno težak i emotivan trenutak. Da napuštamo HDZ to je svima jasno i da nam to nije drago i zapravo da mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti i stranačke poslušnosti i stege odrabrati ovo prvo", rekao je Penava na konferenciji za medije.

HDZ napuštaju i nastavljaju djelovati neovisno predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara, svi zamjenici predsjednika, predsjednik Gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću te svi predsjednici temeljnih organizacija.

  • +15
Ivan Penava Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić