uhićenje horvata

Oglasio se DORH: 'Nećemo komentirati izjave premijera, poduzimamo radnje u skladu sa zakonom'

19.02.2022 u 14:20

Bionic
Reading

Nakon što je premijer Andrej Plenković zatražio da DORH objasni čemu ažurnost i dramatičnost kod uhićenja ministra Darka Horvata, stiglo je priopćenje

'Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kao ni dosad, neće komentirati izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske', poručili su iz DORH-a u priopćenju.

'Nadležno državno odvjetništvo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, poduzima svoje radnje, sukladno zakonima. Slijedom navedenog, kada se za to ostvare zakonom propisni uvjeti, nadležno državno odvjetništvo će dati javnosti relevantne informacije', poručuju.

Podsjetimo, premijer je na izvanrednoj press konferenciji nakon uhićenja ministra Darka Horvata prozvao DORH.

'Ovo je trenutak u kojem bi glavna državna odvjetnica, kojoj smo dali pozitivnu ocjenu, trebala stati pred kamere i objasniti koji su to razlozi ovakve žurnosti i hitnosti da se uhiti ministar na dužnosti', rekao je Plenković.

Vjerujemo da će oni, ako ih imaju, podastrijeti dokaze zašto su se odlučili na ovakav potez. U ovom trenutku meni djeluje nerazmjeran ovaj potez, ali oni, siguran sam, vode računa da rade zakonito, rekao je Plenković koji smatra da 'tajming uhićenja nije neutralan'.