PREMIJER U PAKRACU

[FOTO/VIDEO] Plenković: Hrvatska je u svojih 30 godina prošla dug put, ali je i puno postigla

02.03.2021 u 13:07

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Pakracu sudjeluje na obilježavanju 30. obljetnice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj. Svečani prigodni program počeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima

Svečanom obilježavanju nazoče i ministar obrane Mario Banožić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, admiral Robert Hranj.

Okupljenima se obratio premijer Andrej Plenković.

'Prigoda je da se prisjetimo ne samo obrane i velebnih pobjeda u Domovinskom ratu, nego i svega što smo kao društvo i država postigli u posljednjih 30 godina. Ovdje u Pakracu, dragi branitelji, stali ste u obranu institucija hrvatske države i danas znamo da ste tim činom ispisali povijest. Danas smo ovdje da se prisjetimo tih dana, s pomiješanim osjećajima tuge i ponosa. Ponosni smo jer iako suočeni s neravnopravnom borbom, hrvatski se narod ujedinio u borbi protiv velikosrpske agresije', poručio je premijer, prenosi Dnevnik.hr.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

Pohvalio je program posjeta Pakracu u sklopu osnovnih škola rekavši kako time razvijamo 'svjesne mlade ljude koji znaju što je Domovinski rat'.

'Hrvatska je u ovih 30 godina prošla drug put, ali je puno postigla u jednom za državu kratkom razdoblju. Obranili smo se u nametnutom ratu, imamo respektabilnu vojsku, obnovili smo razrušena područja... Danas spajamo Hrvatsku Pelješkim mostom, cilj nam je uskoro ući i u Šengenski prostor', nabrojio je Plenković.

Za sve poginule i umrle hrvatske branitelje služit će se sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Na sjednici požeško-slavonskog HDZ-a

Premijer će sudjelovati na proširenoj sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije od 13.30.

  • +19
Premijer Plenković na obilježavanju 30. godišnjice početka Domovinskog rata Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic

Nakon završetka sjednice predviđene su izjave za medije predsjednika Plenkovića i kandidatkinje HDZ-a za županicu Požeško-slavonske županije i gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić.

Premijer Plenković posjetit će i Slavonski Brod te će u popodnevnim satima obići novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja.