ZADARSKA VJEROUČITELJICA DJECI:

'Plavi telefon nije potreban, prekrižite ga u udžbeniku'

djeca ruksaci škola učenici

djeca ruksaci škola učenici

Izvor: sxc.hu / Autor: sxc.hu

Vjeroučiteljica Donata Gravić koja predaje u zadarskoj Osnovnoj školi Šimuna Kožičića - Benje tamošnjim je učenicima trećeg razreda sugerirala da u svojim udžbenicima za katolički vjeronauk prekriže sliku i broj Plavog telefona procijenivši da im on nije potreban. Tako barem tvrde djeca, no sama vjeroučiteljica, piše Zadarski list, sve opovrgava

Djeca su kazala da im je vjeroučiteljica na pitanja o Plavome telefonu odgovorila kako im on nije potreban, kako nazivanjem broja 4833888 mogu samo zakomplicirati stvari.

No takvo ponašanje ravnatelj škole Marko Marin smatra nedopustivim te je vjeroučiteljicu pozvao i na razgovor.

'Ono što je u udžbenicima, nitko pa tako ni vjeroučiteljica Seka, odnosno Donata Gravić, nema pravo osporavati', rekao je ravnatelj, a o incidentu je obavijestio i stručnu službu koja bi trebala razgovarati s vjeroučiteljicom te pregledati udžbenike trećih razreda za vjeronauk.

Sama vjeroučiteljica Gavrić cijelu priču opovrgava, odnosno barem onaj dio koji se odnosi na križanje broja Plavog telefona.

'U jednom razredu su me pitali čemu služi taj Plavi telefon. No kako ta djeca ne dolaze iz problematičnih obitelji i nisu sama po sebi nasilna, nisam imala potrebe objašnjavati im o čemu se tu radi niti čemu služi Plavi telefon. Nema smisla od komarca raditi magarca', poručila je vjeroučiteljica Gravić za Zadarski list

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!