SPLITSKA PARK-ŠUMA

Planulo i na Marjanu; policija traži pomoć građana

  • +2

Veliki požar kod Trogira

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Bionic
Reading

Oko sto hektara niskog raslinja i trave izgorjelo je u požaru u Planome iznad Trogira koji je izbio u srijedu oko 12.30 sati, a vatrogasci su ga lokalizirali oko 17 sati, doznaje se večeras u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita. Popodne je planulo i u Park-šumi Marjan

Oko sto hektara niskog raslinja i trave izgorjelo je u požaru u Planome iznad Trogira koji je izbio u srijedu oko 12.30 sati, a vatrogasci su ga lokalizirali oko 17 sati, doznaje se večeras u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita.

Uz pomoć tri kanadera i air tractora, požar je gasilo 120 vatrogasaca s 29 vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Trogir, Kaštela, Split, Mladost, Gomilica, Seget, Marina, Okrug te sezonci.

Popodne je planulo i u Park-šumi Marjan. Prve dojave su vatrogascima počele stizati oko 18.30 sati iz Splita i s promatračnice na Marjanu te iz Kaštela, odakle se vidio dim. Vatrogasci su odmah otišli na teren između Prve vode i Bena gdje je ispod protupožarnog puta gorjela trava i nisko raslinje te brzo ugasili vatru. Izgorjelo je oko 200 kvadrata.

Policija zove građane da prijave bilo kakva saznanja o požarima

U posljednja dva dana na području Šibensko-kninske županije buknulo je više od 20 požara, a sumnja se da su podmetnuti. Šibenska policija nastavlja s ispitivanjima i apelira na građane za pomoć u istrazi.

'Prema vremenu i prostornom rasporedu tih požara kako su izbijali, sumnjamo da je netko namjerno izazvao požare, ali to trebamo i utvrditi. Pozivam sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da nam se jave', poručila je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske.