ZA 750.000 RADNIKA

Plaće se povećavaju za 70-ak kuna

26.01.2012 u 10:45

Bionic
Reading

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Zoran Milanović predstavio je prijedlog mjera i smjernica za izradu proračuna za 2012. godinu. Rekao je da razina ukupnih rashoda državnog proračuna iznosi 117,6 milijardi kuna. Jedna od odluka Vlade je i smanjivanje stope za obvezno zdravstveno osiguranje sa 15 posto na 13 posto, objavila je Vlada putem Twittera

Povećava se neoporezivi dio dohotka, a plaće se povećavaju za 750.000 radnika u rasponu od 65 do 80 kuna, kazao je Milanović.

Smanjuje se PDV na dječju hranu, ulja, masti, račune za vodu; ponovno se usklađuju mirovine u 2012. za sve umirovljenike.

'Razina ukupnih rashoda državnog proračuna iznosi 117,6 milijardi kuna', najavio je premijer Milanović. Istodobno, smanjuje se i stopa za obvezno zdravstveno osiguranje sa 15 posto na 13 posto.

Prema najavi na otvorenom dijelu 5. sjednice, Vlada će raspravljati o Prijedlogu mjera i smjernicama za izradu proračuna za 2012. godinu, Nacrtu prijedloga zakona o prestanku važenja Zakona o Financijskoj policiji s Nacrtom konačnog prijedloga zakona.

Također, raspravljat će o Prijedlogu odluke o osnivanju Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga strategije nacionalne sigurnosti, Prijedlogu odluke o osnivanju Savjeta inicijative Partnerstva za otvorenu vlast, Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o davanju suglasnosti Gradu Osijeku za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d., Zagreb te o Prijedlogu izmjene Etičkog kodeksa državnih službenika.

Vlada će raspravljati i o prijedlozima rješenja o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Iloka, Općinskog vijeća Općine Višnjan – Visignano, Općinskog vijeća Općine Klis, Općinskog vijeća Općine Lokve te Općinskog vijeća Općine Goričan. Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada će raspravljati o kadrovskim pitanjima.