NOVE INTERNET STRANICE

Pitajte Ministarstvo sve o EU

09.01.2012 u 15:14

Bionic
Reading

U okviru referendumske kampanje o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pokrenulo je posebnu internetsku stranicu posvećenu isključivo informiranju javnosti uoči referenduma 22. siječnja. U namjeri da se potakne izravniji dijalog s građanima otvorene su i posebne stranice na Facebooku i Twitteru

Na internetskoj stranici posvećenoj referendumu (www.eu-referendum.hr) nalaze se sve relevantne informacije i dokumenti iz pregovaračkog procesa Republike Hrvatske s Europskom unijom, informacije o Europskoj uniji, referendumske video poruke državnih dužnosnika i drugi informativni video spotovi.

Na stranici je također moguće pronaći informativni materijal s pitanjima i odgovorima o utjecaju članstva u Europskoj uniji na život hrvatskih građana, kao i sve relevantne publikacije o Europskoj uniji i hrvatskom pristupnom procesu u izdanju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Također, objavljene su i tehničke informacije Državnog izbornog povjerenstva o načinu ostvarivanja prava na glasovanje na predstojećem referendumu, koji će se održati 22. siječnja ove godine.

Na stranici su postavljene i poveznice na novopokrenute Facebook i Twitter stranice Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kao i na Youtube kanal Ministarstva (www.youtube.com/mveprh).

Također, postavljene su i kontaktne adrese u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova putem kojih je moguće dobiti potrebne informacije o aspektima budućeg hrvatskog članstva u Europskoj uniji, s kontaktom za besplatni HALO EU! info-telefon (0800-622-622).