OTETI STAN

Pilsel: Volio bih da Kosor pusti jednu suzu

21.03.2010 u 15:25

Bionic
Reading

Kada sam shvatio da moj odjel za analitiku u Uredu predsjednika Ive Josipovića neće dobro funkcionirati jer nije samostalan, odlučio sam kako je bolje da se nastavim baviti isključivo novinarstvom, izjavio je u emisiji Nedjeljom u dva Drago Pilsel

U vrijeme kampanje radio je sve i svašta, a jedino mu je žao što su neki savjetnici koji su sada oko predsjednika pristupili Josipovićevom timu noć prije inauguracije. O imenima nije htio govoriti. Ponovio je da objava njegove kolumne nije razlog njegova napuštanja Pantovčaka.

S obzirom na njegov angažman u Hrvatskom helsinškom odboru Pilsel je komentirao i način na koji je aktualna premijerka Jadranka Kosor dobila stan.

'Volio bi da Jadranka Kosor pusti jednu suzu za Vladimira Drobca koji se ubio zbog stana u kojem je ona sada. Sasvim je jasno da je država otela stan obitelji Drobac. Mislim da bi i predstavnici srpske manjine u Hrvatskoj trebali pomoći njegovom bratu Momiru Drobcu koji živi na rubu egzistencije i koji već sedam godina nema struje, vode i parketa', rekao je.

Pilsel je pristao na ideju urednika Aleksandra Stankovića da se uživi u ulogu premijerke Kosor. Pretvarajući se da je ona, rekao je kako bi teško dobila stan da se nije uključila u politiku. Obećala je da će se uključiti u rješavanje statusa Momira Drobca.

Pilsel je napomenuo kako nitko ne tvrdi da je ona nezakonito dobila stan, ali je činjenica da su Drobci bili žrtva nasilja od strane države.

'Imam politički eros i mislim da imam vještine za politiku. Zato sam i bio u LS-u dok ga Ivo Banac nije rasturio, i odazvao se pozivu Ivice Račana da dođem u SDP', rekao je Pilsel o svojim političkim ambicijama. Smatra da bi bio dobar europarlamentarac.