čekao mjesto

Piletić o slučaju dječaka preminulog u Slavonskom Brodu

30.01.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Marin Piletić, ministar rada izrazio je sućut obitelji malenog dječaka koji je umro u Slavonskom Brodu, a koji je gotovo dvije godine čekao mjesto u domu

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u Slavonskom Brodu rekao je da žali zbog slučaja te da je utvrđeno da je do smrti djeteta došlo prirodnim putem.

'S obzirom da smo zaista sagledali i dobili informacije od ljudi na terenu da ni u jednom trentuku nije bilo elemenata da se to dijete žurno izdvoji iz obitelji. Zavod je redovitim putem podnio sudu zahtjev za lišavanje roditelja prava na stanovanje s djecom, sud još nije donio odluku.', rekao je Piletić, javlja N1.

Kaže kako se i danas čuo s voditeljicom centra te da mu je rekla kako nije bilo nikakvog razloga za žurno izdvajanje djeteta iz obitelji.

'Ova smrt koja se tendenciozno želi pokazati kao krah sustava socijalne skrbi, ne odgovara činjeničnom stanju', rekao je Piletić ponavljajući kako nije bilo konkretnog elementa koji bi ukazivao na to da je dijete potrebno žurno izdvojiti iz obitelji.

'Ovdje govorimo o slučaju gdje je primjeeno da djeca imaju značajno smanjene razvojne šanse. Ono što smo utvrdili je da roditelji i djeca imaju ostvaren emocionalni odnos. Stječe se dojam da je smrt ovog djeteta rezultat nečijeg nečinjenja, nebirge i zanemarivanja. To nije slučaj. Danas je naša inspekcija poslana na teren i u Zavod za socijalni rad i kod svih pružatelja usluga koji su bili dio postupka i kad stigne nalaz, bit ćete obaviješteni', rekao je ministar.