NEKOLIKO OZLIJEĐENIH

Pijavica poharala autokamp u Medulinu

20.06.2009 u 16:24

Bionic
Reading

Autokamp Kažela malo prije 11 sati u subotu pogodila je pijavica. Načinjena je znatna materijalna šteta, a nekoliko ljudi je ozlijeđeno

Tijekom nevremena koje je prijepodne zahvatilo Istru, u medulinskom auto-kampu Kažela oko 10,30 sati velika pijavica pričinila je znatne materijalne štete, a nekoliko osoba je lakše ozlijeđeno, doznaje se u Županijskom centru 112 u Puli.

Pijavica, koja je bila visoka oko 350 metara, a široka desetak metara, iščupala je nekoliko stabala, a jedno je palo na 59-godišnjeg Austrijanca H. M. te mu je, prema riječima njegove supruge, slomio nekoliko rebara. Prevezen je u pulsku Opću bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć

Ostalima lakše ozlijeđenima pomoć su na mjestu događaja pružale ekipa Hitne pomoći, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Medulin, pulske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te Županijskog centra 112.

Pijavica je također oštetila nekoliko automobila, na desetke šatora, te nekoliko kamp prikolica.

Turisti su kazali kako se pijavica u jednome trenutku digla s mora, a nekolicina turista je u tome trenutku bilo u svojim kamp prikolicama koje su u pijavici isprevrtane.