MARTINJE PO MAKEDONSKI

Pijani policajac divljao oko predsjedničke vile

16.02.2009 u 11:50

Bionic
Reading

Policajac koji radi u osiguranju vile makedonskog predsjednika na planini Vodno iznad Skoplja neće se rado sjećati subotnje proslave Sv. Trifuna, pravoslavnog sveca zaštitnika vinara i vinogradara

Priča koja je zabilježena i u službenom policijskom zapisniku pomalo podsjeća na sinopsis kakvog filma ili serije o ne odveć inteligentnim policajcima koji vole popiti.

Naime, tijekom rutinske ophodnje okolicom rezidencije makedonskog predsjednika policajac D. A. je susreo skupinu proizvođača vina koji su na obroncima skopske planine bogatim vinogradima slavili Sv. Trifuna, mezeći i časteći se vinom i rakijom.

Unatoč tome što je bio na radnom mjestu, policajac im se priključio te se uz hranu i dobru kapljicu neko vrijeme zadržao u njihovu društvu.

Već poprilično pod gasom, vratio se u čuvarsku kućicu, gdje je 'ustanovio' da mu je netko ukrao službeni pištolj.

Pijani policajac za krađu je brže-bolje optužio ekipu vinara s kojima je do maloprije pio, uzeo kalašnjikov i uputio se prema njima te nekoliko puta repetirao.

Priprijetio im je da će ih privesti ako mu ne vrate pištolj, a jedan od vinara je uspio pobjeći i pozvati policiju.

Ubrzo je stigla i policijska patrola koja je uspjela savladati pijanog policajca, a pištolj je pronađen u blizini ograde vile makedonskog predsjednika što, po svemu sudeći, znači da mu je tijekom 'vesele' ophodnje tamo i ispao.

Protiv pijanog policajca pokrenut je disciplinski postupak, izvijestio je makedonski MUP.