PULJANIN SA 1,89 PROMILA

Pijan pokušao bez plaćanja cestarine voziti po Ipsilonu

21.02.2013 u 19:12

Bionic
Reading

Pijani Puljanin (59), jučer je oko 18,40 sati vozeći se u BMW-u talijanskih registracijskih oznaka Istarskim ipsilonom počinio niz bizarnih prekršaja. Naime, dolaskom do naplatnih kućica na ulazu Vodnjan – jug, jednostavno je izašao iz automobila i rukom dignuo rampu, nakon čega se uključio na Ipsilon.

Puljanin je zatim bez grižnje savjesti nastavio vožnju prema Puli, nakon čega se u jednom trenutku zaustavio na zabranjenom mjestu, odnosno na traci namijenjenoj za usporavanje i isključivanje vozila s autoceste, gdje su ga i zatekli policijski službenici.

Osim prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Puljanin je odbio policiji dati na uvid i isprave kojima bi dokazao svoj identitet, no kako vele u policiji, naknadno je utvrđeno da se radi o 59-godišnjem Puljaninu, za kojeg je obavljenim alkotestiranjem utvrđeno i da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,89 promila!

Muškarac je, dakako, isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja, a zbog počinjenih prekršaja, slijedi mu optužni prijedlog.