'NEK ME SMIJENE, ALI...'

[VIDEO] Petrov: Mostovi ministri danas daju ostavke. HDZ je srušio vladu

Predsjednik Mosta Božo Petrov

Predsjednik Mosta Božo Petrov

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov rekao je kako će svih četvoro Mostovih ministara danas podnijeti ostavke. 'Time pokazujemo da nam fotelje nisu bitne', rekao je Petrov i naglasio: 'HDZ je opet srušio vlastitu Vladu'

'Mi više nismo dio ove vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja. Pokazujemo da nam je stalo do hrvatskog Ustava, pa kad se već predsjednik Vlade ne drži Ustava ni parlamentarnih vrijednosti, mi sprečavamo ustavnu krizu koju je uzrokovao premijer Andrej Plenković', rekao je Božo Petrov.

Plenković je, dodao je, smjenjivanjem ministara srušio vladu i pritom je rekao da ima većinu. 'Pozivam Andreja Plenkovića da dokaže da to nije laž. Inače će biti kriv za političku krizu, za nestabilnost u državi i za nove izbore. A Most će se uvijek boriti protiv kriminala koji se odvijao u Agrokoru, a koji ovim potezom štite i Andrej Plenković i Zdravko Marić', rekao je Petrov.

Svjestan je da se prikupljaju potpisi za njegovu smjenu. Kazao je da će taj prijedlog, ako dođe, uvrstiti u dnevni red, ali da će se prije toga raspravljati o opozivu Zdravka Marića. 'Nećemo se igrati kao što se HDZ igrao prošle godine kada je pokušavao izbjeći točku s opozivom Tomislava Karamarka. Ići će po dnevnom redu i prvo što će se raspraviti, raspravit će se točka o opozivu ministra financija. Time će se dokazati tko je i što je srušio ovu Vladu i raspravit će se afera Agrokor', rekao je Petrov.

U HDZ-u navodno očekuju da bi se rasprava o smjeni Petrova mogla odigrati već u utorak. 'HDZ može očekivati što god hoće. Ja neću dopustiti igre. Mi nećemo ništa drugo raditi osim držati se pravila i redoslijeda', rekao je Petrov.

Napomenuo je da je u proceduru prvo došla točka opoziva ministra financija. 'Ako dođu potpisi za moju smjenu, vrlo rado ću udovoljiti njihovom zahtjevu i odmah sljedeći dan će biti ta točka. Mi ne čuvamo pozicije, ali želimo pokazati tko i zbog čega je srušio ovu vladu i na koji način se odvila afera u Agrokoru', zaključio je Petrov.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 16

Prikaži sve
 • runolistorhideja

  28.04.2017 13:34

  Ma što Vladu, od 1990. rušite cijelu zemlju. Što je ostalo naše u cijeloj zemlji - jako malo. Što će ostati naše u cijeloj zemlji - blizu ništa. Blagajnice u stranim lancima; Konobari u stranim restoranima, Naplata cestarine za strane vlasnike; Mornari za strane vlasnike; Uspješni telefonisti za str...

 • marrijan

  28.04.2017 13:24 1 odgovora

  1990: Imamo...

 • melkiort

  28.04.2017 13:43

  Nisu Oni krivi, krivi su oni što su ih izabrali iliti kronični nedostatak kritičkog razmišljanja/genetička pogrješka/sindrom gomile/neobrazovanost gdje imamo državu na papiru , a društva i pripadajućih vriednosti niti za lijeka...

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi