drago mu je

Petrov pozdravio odluku Ustavnog suda o pobačaju

  • Autor: V.B./Hina
  • Zadnja izmjena 03.03.2017 12:58
  • Objavljeno 03.03.2017 u 12:58
Božo Petrov

Božo Petrov

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov pozdravio je u petak odluku Ustavnog suda o pripremi novog Zakona o pobačaju te je izrazio mišljenje kako će se sada pisati novi Zakon, ne samo zbog preporuke Ustavnog suda nego zato što zaista treba

Petrov je rekao kako mu je drago da se prepoznala potreba za dodatnom edukacijom i prevencijom. "Drago mi je da se uvidjela i zastarjelost Zakona i da se to treba promijeniti, a žao mi je samo što se toliko čekalo na ovakvu odluku", rekao je predsjednik Sabora koji je u petak sudjelovao na skupu "Gospodarstvo u fokusu - županije nositelji razvoja".

Izrazio je i nadu da se neće trebati držati samo rokova koje preporučuje Ustavni sud, odnosno dvije godine za pripremu novoga Zakona. "Vjerujem da će se i puno brže pristupiti promjeni Zakona da ona zaista bude adekvatna i onakva kakva treba biti", napomenuo je.

Upitan znači li to da prava ostaju na ženi da odluči kada će se napraviti pobačaj, Petrov je odgovorio potvrdno, te je izrazio mišljenje kako će se sada pisati Zakon, ne samo zbog preporuke Ustavnog suda nego zato što zaista treba. Ponovio je i kako mu je drago da je to i Ustavni sud prepoznao.

Komentirajući aferu oko ministra državne imovine Gorana Marića i njegova brata Svetimira, Petrov je rekao kako je njemu zanimljivo da se mediji ne bave onime što je po njemu mnogo interesantnije i važnije.

"Po meni, bilo bi vrlo zanimljivo otkriti zbog čega se to događa baš sada, zbog čega baš sada nakon imenovanja u Podravci", kazao je. "To bi bilo interesantno vidjeti, to bi bilo pravo istraživačko novinarstvo, otkrilo bi se puno više toga, a što se tiče svega ostalog, to je iza, mene ne interesiraju drugi", pojasnio je.

"A o sebi sam sve rekao, neću komentirati druge, o svojem slučaju sam dovoljno rekao i to u više navrata i mislim da je u potpunosti jasno. Ali zanimljivo da se stvari vežu na vrlo sličan način, u trenutku kada ugrozite potencijalno funkcioniranje koje je tako radilo 25 godina onda se mnogi pobune", rekao je Petrov za kojeg se vezivala afera da je svog kuma namjeravao zaposliti u Hrvatskim vodama.

"Danas  je u Hrvatskim vodama puno čišća situacija", rekao je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!