'NEDOSTOJNO STRUKE'

Petrov: Mini-reforma pravosuđa izgleda kao da je kroz nju prošao Edward Škaroruki

17.11.2017 u 16:15

Bionic
Reading

Mini reformu pravosuđa koja je danas puštena u javnu raspravu u Saboru je komentirao čelnik Mosta Božo Petrov, koji ju je nazvao PR dokumentom

Prijedlozi zakona koje je Ministarstvo pravosuđa dalo danas u javno savjetovanje, smatra Petrov,  ispod su svakog kriterija i nedostojni struke.

'Hrvatski građani su potpuno izgubili povjerenje u pravosuđe. Svaki dan možemo gledati primjere da u hrvatskom pravosuđu gotovo da nema pravde, i nakon šest mjeseci mi dočekamo prijedlog koji dodatno ubija nadu. Šest mjeseci prijedlozi zakona koje su radili Mostov ministar Šprlje i njegovi pomoćnici čekaju u ladicama ministarstva, da bi danas ministar Bošnjaković od svih tih prijedloga uzeo imovinske kartice sudaca jer je to dobar PR trenutak', kazao je Petrov.

Petrov je pozvao premijera Andreja Plenkovića da povuče prijedloge pravosudni zakona, za koje kažu da su gori od Tolušićevog pravilnika, zbog kojeg su se, podsjetimo, pobunili u zemljama regije. 'Idući petak Most će dati pravi zakon o sudovima, pravi zakon o Državnom sudbenom vijeću, o sjedištima sudova, o sjedištima državnih odvjetništava i to pravi, necenzurirani dokument. Jer ovo je po nama PR dokument, izgleda kao da je Edward Škaroruki djelovao u trenutku kad je trebalo objaviti dokumente koje je nekoliko mjeseci radilo ministarstvo na čelu s gospodinom Šprljom', kazao je Petrov.

Podsjetimo, Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković pripremio je mini reformu pravosudnog sustava. Mijenjat će se nekoliko zakona, a javnosti će sigurno jedna od najzanimljivijih promjena biti uvođenje obveze javnog objavljivanja imovinskih kartica svih sudaca na internetskoj stranici Državnog sudbenog vijeća.