VRAĆA SE U BIZNIS

Miroslav Šimić: Da, odlazim iz Sabora, Petrov sve zna, nema tajni

23.10.2017 u 11:40

Bionic
Reading

Potpredsjednik Mosta i predsjednik njihova kluba zastupnika, osječki pravnik Miroslav Šimić potkraj ove godine odlazi iz Sabora. Još ne zna tko će ga zamijeniti u saborskim klupama, a imenima, rekao je tportalu, ne želi licitirati. Politikom se ne prestaje baviti, ali se vraća u realni sektor, iz kojega je i došao

'Vjerojatno ću otići iz Sabora jer neću stići raditi dva posla istodobno. Dogodit će se to do kraja godine', potvrdio je u razgovoru za tportal Mostov potpredsjednik Miroslav Šimić.

Iako napušta Sabor, ne pozdravlja se s politikom. I dalje će ostati na mjestu stranačkog potpredsjednika, angažirati se oko stranke i njezinih ideja.

'Općenito mi je bila želja odraditi jedan mandat i vratiti se u realni sektor. No kako je nešto ranije došla potreba za mojim angažmanom tamo, vraćam mu se. Božo Petrov zna za te moje namjere jer smo prije godine dana o tome i razgovarali, kada je on imao neke prijedloge za mene oko većeg angažmana. Tada sam mu rekao da se ne želim profesionalno baviti politikom, tako da to nije neka tajna', objasnio je on.

Na naš upit vraća li se u Krašodakle je i došao, kratko je odgovorio: 'Vraćam se u realni sektor.'

Iz te konditorske tvrtke, čiji je i dioničar, otišao je u prvom dijelu ove godine. Dao je otkaz jer je 'teško usklađivao obveze saborskog zastupnika i regionalnog rukovoditelja Kraša u Osijeku'.

Ta konditorska grupacija u Osijeku vlasnik je Karoline, tvornice u kojoj se proizvode Moto i Jadro keksi.

'Ne bježim od toga da postoji privrženost toj firmi. Druga je stvar to što sam otišao u parlament i na početku je bila ideja da bih paralelno mogao obnašati saborsku dužnost i posao regionalnog rukovoditelja, što je nemoguće. Zamolio sam ih stoga da to sporazumno prekinemo tako da se mogu vratiti nakon isteka mandata na svoje radno mjesto', povjerio nam je još ovoga proljeća Šimić kada se pripremao za gradonačelničku utrku na lokalnim izborima.

Tko će ga sada zamijeniti u saborskim klupama, zasad, kaže nam, nije poznato.

'Ne znam. O tome Predsjedništvo još nije odlučilo i glupo mi je licitirati imenima', dodao je Šimić.

Već se pak spekulira kako bi u Sabor umjesto njega mogla Mostova regionalna povjerenica i osječka odvjetnica Sanja Mišević, dok bi drugi radije na tome mjestu vidjeli Gordana Matkovića. No među osječkim mostovcima je i Krunoslav Karalić, samozatajni pomoćnik ministra poljoprivrede, ali i predsjednik osječkog Gradskog vijeća Željko Požega.

 

  • +14
Sva lica Miroslava Šimića Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić