kako spojiti kraj s krajem?

Petrov: Cijenje divljaju, a kad izađem pred novinare moram odgovarati o bivšim i sadašnjim udbašima, homoseksualcima, posvajanju djece. Gdje je tu život?

31.05.2022 u 12:32

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta Božo Petrov pozvao je u utorak građane Splita da izađu na izvanredne lokalne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće, koji će se održati 26. lipnja, te da glasuju za kandidate Mosta

"Ako glasujete za naše kandidate mi ćemo se zauzimati za rješavanje problema u Splitu, za poboljšanje života u gradu," rekao je Petrov na konferenciji za novinare.

Most je u prošlom sazivu splitskog Gradskog vijeća, koji je trajao deset mjeseci, bio u programskoj koaliciji s gradonačelnikom Ivicom Puljkom i strankama lijevog centra koje svjetonazorski nisu srodne Mostu no Petrov kaže kako je od ideoloških i svjetonazorskih pitanja važnije tražiti rješenja za poboljšanje života građana.

"Nisu problem ideološke teme, dobro je da se zna tko je gdje ali s druge strane važnije je rješavati pitanja iz svakodnevnog života, posebice na lokalnim razinama," kazao je Petrov.

Govoreći o mogućim koalicijama na nacionalnoj razini rekao je kako je sve moguće kad se radi za dobrobit građana. "Treba raditi za interese građana, a ne koristiti ideološke teme da biste na njima profitirali i skupljali bodove kao što to trenutno rade SDP i Možemo, a prije je radio HDZ, pa s takvima nećemo," poručio je Petrov.

"U ovom trenutku cijene divljaju i građani ne znaju kako će spojiti kraj s krajem, a na državnoj razini se nameću teme nakon kojih ja kad izađem pred novinare moram odgovarati na pitanja o bivšim i sadašnjim udbašima, o homoseksualcima, o posvajanju djece. Gdje je tu život?", kazao je Petrov.

Smatra kako se rast cijena neće zaustaviti, građani će u idućih godinu dana još lošije živjeti pa je u takvim okolnostima potrebno pomoći umirovljenicima s najnižim primanjima i rasteretiti poreza dohodak građana.

Politički tajnik Mosta Ante Kujundžić je za HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Zorana Đogaša, koji nije član HDZ-a, rekao da je "hibridi HDZ-ovac " a za kandidata stranke Centra Ivicu Puljka da je "čovjek koji je zaljubljen sam u sebe."