maksimalna posvećenost

Petrol dobivanjem certifikata postao 'Obitelji naklonjeno društvo'

06.04.2017 u 09:02

Bionic
Reading

Petrol je postao poslodavac koji s ponosom nosi slogan 'Obitelji naklonjeno društvo'. Institut Ekvilib dodijelio je certifikat kojim potvrđuje da društvo Petrol jamči usklađivanje poslovnog i privatnog života svojim zaposlenicima kroz organizaciju radnog procesa

Ovaj projekt predstavljen je kao sastavni dio organizacijske kulture kojim svi zaposleni i novozaposleni dobivaju kvalitetne informacije o tome što mogu očekivati na području usklađivanja obiteljskog i poslovnog života. Kako bi se takva mjera usavršila i donijela konkretne rezultate predloženo je i uspostavljanje posebnog OND tima čiji bi članovi skupljali, obrađivali i predlagali nove metode rada sukladno potrebama zaposlenika. 

• 'Obitelji naklonjeno društvo' sastavni dio organizacijske kulture 

• Usklađivanje obiteljskog i poslovnog života 

• Stalno praćenje zadovoljstva zaposlenih i osluškivanje njihovih potreba 

• Naklonjenost obitelji 

• Brža i lakša reintegracija zaposlenika nakon dužeg odsustva 

Predložene su i prihvaćene mjere za roditelje u ključnim trenucima djetetova života, primjerice slobodan dan kod prvog školskog dana u prvom razredu osnovne škole koji je popraćen prigodnim poklonom za školarca ili fleksibilnost radnog vremena pri polasku u vrtić, kako bi se smanjili stres i napetost zaposlenih pri važnim danima u životu svoje djece te povećala motivacija i produktivnost na radu 

Omogućava se i fleksibilnost radnog vremena pri ostalim, izvanrednim obiteljskim obvezama (npr. praćenje člana obitelji na zdravstvene preglede i sl.) Isto tako, zaposleni će iskazivati vlastito zadovoljstvo ili nezadovoljstvo u anketama koje su predviđene unutar društva kako bi na taj način pridonijeli svojim idejama i potrebama u organizaciji radnog procesa. Naklonjenost obitelji predstavlja jedan od elemenata načela upravljanja kojih se Petrol pridržava u okviru cjelokupne filozofije poslovanja, a u sklopu toga se osluškuju potrebe zaposlenika glede problematike usklađivanja radnog mjesta i obitelji. 

Naposljetku, prisutna je i problematika reintegracije zaposlenika nakon dulje odsutnosti. Ovim projektom zajamčena je cjelokupna priprema nacrta reintegracije zahvaljujući kojoj voditelj po povratku zaposlenika obavlja razgovor s njim te dogovara sve važne stvari povezane s povratkom na radno mjesto zaposlenika kao i brže i lakše uključivanje u radni proces. 

Utvrđivanjem vrijednosti 'Obitelji naklonjeno društvo' djelatnici se u cijelosti mogu posvetiti svojoj djeci i obitelji u važnim trenucima njihova života dok motiviranost i produktivnost ostaju nepromijenjeni, a to je odluka kojom je Petrol značajno pridonio boljitku vlastitih zaposlenika.