INCIDENT U ŠIBENIKU

Petrina upao u Županijsku skupštinu

Bionic
Reading

Primoštenski načelnik Stipe Petrina i stotinjak njegovih simpatizera i mještana Primoštena probili su zaštitarski koridor i upali u Gradsku vijećnicu gdje se u ponedjeljak ujutro trebala održati prva radna sjednica šibensko-kninske Županijske skupštine

Petrina je upao u vijećnicu vičući da mu kradu mandat. Prethodno je na konstituirajućoj sjednici Šibensko-kninske županije na kojoj mu je onemogućeno da obnaša dužnost županijskog vijećnika jer već obnaša funkciju primoštenskog načelnika nazvao HDZ nacističkom strankom. Zbog nemogućnosti održavanja županijskog parlamenta, njegov predsjednik Josip Odak prekinuo je sjednicu i novu sazvao za srijedu, piše Slobodna Dalmacija

U atmosferi nabijenoj vikom, neredom i komešanjem, zaštitari su u nekoliko navrata, po Odakovom naputku, Petrinu pokušali udaljiti iz vijećnice. To im, međutim, nije pošlo za rukom zbog negodovanja osmoro vijećnika sa Nezavisne liste Stipe Petrine i brojnih Petrininih poklonika u vijećnici. Na kraju su odustali.

U šibensko-kninsku Županijsku skupštinu izabrano je 17 vijećnika HDZ-a, sedam vijećnika koalicije SDP-HNS, četiri vijećnika koalicije HSP-HRZ-HČSP, pet vijećnika SDSS-a i dva vijećnika HSS-a.

Izabrano je i osam vijećnika Nezavisne liste Stipe Petrine, koji nisu prisegnuli jer su napustili konstituirajuću sjednicu pošto Petrina nije mogao aktivirati svoj mandat, a njihova prisega bila je prva točka dnevnog reda danas neodržane sjednice.