ODGOVORIO MOSTU

Petrina: Loše će završiti, gade mi se ove igre

30.11.2015 u 07:56

Bionic
Reading

Nakon što se Most u nedjelju priopćenjem obratio Stipi Petrini i javnosti te ga pozvao da odluči hoće li ostati dio Mostovog kluba zastupnika ili će biti samostalan, te da se o tome javno očituje, Petrina je odgovorio na 'ultimatum'

'Ove igre mi se gade! Ja sam čist čovjek i ne zanima me ni HDZ niti SDP. Nažalost, jedna lijepa inicijativa kao što je bio Most, loše će završiti i nećemo dobiti onu treću opciju kakvu su građani Hrvatske htjeli', rekao je Petrina i dodao da je HDZ već kupio 50 posto svih izabranih saborskih zastupnika MOST-a, piše Šibenik.in

Tvrdi da je Petrov naglo zahladio odnose s njim, nakon što ga je upitao zašto je s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović pričao u četiri oka.

'Nakon što je Petrov ostao sam s predsjednicom, pitao sam ga 'Božo, zašto si s njom razgovarao u četiri oka, o čemu ste pričali?', a on mi se počeo nešto izmotavati o zajedništvu i kako ga sačuvati. Tada sam mu rekao 'Božo, kako da sačuvamo zajedništvo kad ja osjećam da vas je pola već kupio HDZ'. I otad se Petrov radikalno promijenio i zahladio odnose. Na sjednici Mosta jučer izbila je prva velika svađa i prvi put vidio sam da je on izgubio kontrolu. Bilo je vidljivo da je pod ogromnim pritiskom i da je Petrov sada potpuno promijenjen, drugi čovjek', rekao je Petrina. Na ultimatum iz Mosta da se do četvrtka odredi o svojoj sudbini u njihovom društvu, Petrina odgovara protupitanjem.

'Ako je MOST tako demokratičan kako tvrde, neka mi objasne zašto su meni i dvije kolegice uskratili pravo glasa i na temelju kojeg to prava, statuta i akta? Podsjećam ih da sam ja više puta tražio da mi se odgovori koja je uloga Nacionalnog vijeća Mosta i tko su članovi tog fantomskog vijeća. Odgovor čekam do danas.

Moj nijedan izlet u medijima nije bio samostalan i uvijek sam bio koordiniran s ostalima jer sam od početka tražio da nastupamo jedinstveno i da sve ide vani iz jednog centra. Kako su to svi počeli kršiti, odlučio sam za medije i ja progovarati samostalno i stojim iza svega što sam govorio proteklih tjedana. Što će biti sada, ja ne znam, ali uskoro će biti izabran predsjednik Hrvatskog sabora i to će biti čovjek iz Mosta! Znam i tko će to biti, ali strpimo se još četiri dana', zaključio je Petrina, piše Šibenik.in.