POZIV KARLOVČANIMA

Petračić: Nemojte da samo 20 posto odlučuje o našoj sudbini

02.06.2017 u 18:53

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlovca s podrškom SDP-a Davor Petračić poručio je u petak biračima da izađu u nedjelju na izbore u što većem broju jer je to jedini način da ne bude 'da samo 20 posto birača bira i odlučuje o sudbini svih nas'

Kako je rekao Petračić, kad bi dobio povjerenje birača nakon jednog, a pogotovo dva gradonačelnička mandata, iza njega bi ostala riješena sva sustavna pitanja koja sada ne valjaju. Nabrojio nerealizirana HDZ-ova obećanja, gradnju hotela Korana, bazena, kina, te ocijenio da je razlog tome nerješavanje sustavnih problema, a za što je on spreman.

'Budem li ja vodio grad riješit će se problem poplava, otpada, te velikih režija, a grad će dobro upravljati svojim temeljnim resursima, s tim da bi jedna od prvih mojih naredbi bilo snižavanje režija za pet posto i ukidanje nadzornih odbora u gradskim tvrtkama, tako da novac ne završava u džepovima pojedinaca, hraneći nepotizam, već u razvoju grada', rekao je Petračić i najavio da bi Karlovac vodio kao što vodi svoju projektantsku tvrtku.

Njegova vizija grada Karlovca je da to bude najuspješniji grad u Hrvatskoj, s dobrim standardom za sve građane

Ocijenio je da zna kako to postići, iako mu konkurenti to 'bez i najmanjeg argumenta grubo negiraju, iako sami nemaju nikakva konkretna rješenja'.

'Mogu reći da bih se kao gradonačelnik žrtvovao za građane, primjerice imao bih i manja primanja nego što ih imam sada, ali znam da je važnije da se stvore bolji uvjeti za život i rad svih nas, te da ću, ako će biti bogati svi oko mene, biti bogat i ja', rekao je Petračić.

U drugi izborni krugu za gradonačelnika Petračić je ušao s 20,53 posto glasova birača, dok je Damir Mandić (HDZ) dobio 43,39 posto glasova.