U BOLNICAMA 220 LJUDI

Petero umrlih i 194 novopozitivne osobe u Osječko-baranjskoj županiji

28.11.2020 u 12:06

Bionic
Reading

U Osječko-baranjskoj županiji su u posljednja 24 sata utvrđena 194 slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je petero ljudi, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U tom su vremenu testirana 473 uzorka u Kliničkome bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Najviše novopozitivnih na koronavirus imaju prebivalište na području gradova Osijek - njih 97, slijede Đakovo sa 21, Našice sa deset, Belišće sa devet, Valpovo s osam i Beli Manastir sa šest. U općini Čepin je pet novopozitivnih, u Antunovcu, Dardi, Strizivojni i Vuki po četiri te u Bilju tri. Po dvije novopozitivne osobe su s područja grada Donjeg Miholjca te općina Bizovac, Draž, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Koška i Petrijevci, a po jedna s područja općina Čeminac, Jagodnjak, Semeljci, Gorjani i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju je 220 osoba oboljelih od covida-19, i to 179 u KBC-u, od kojih su 46 na respiratoru. 41 osoba hospitalizirana je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

„U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba koje su bile zaražene koronavirusom. U KBC-u preminula su tri muškarca - iz Vladislavaca rođen 1945. godine, iz Osijeka rođen 1950. i iz Šaga rođen 1952. godine, te jedna žena iz Klise rođena 1929. godine. U našičkoj bolnici preminuo je muškarac iz Belišća rođen 1935. godine“, priopćio je Stožer.

Na području županije u samoizolaciji je 2.412 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba.

Policija je provela 36 provjera osoba u samoizolaciji, i to 35 samoinicijativnih i sve je zatekla na prijavljenoj adresi, a jedna dojava građana bila je točna te je u Donjem Miholjcu utvrđeno kršenje mjere. Policija je obavila i nadzor 79 ugostiteljskih objekata te u dva slučaja u Osijeku utvrdila kršenje radnog vremena. Oba objekta su ispražnjena i slijedi obavijest nadležnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 146 nadzora provođenja epidemioloških mjera u prodavaonicama , ugostiteljskim objektima, noćnim klubovima, frizerskom salonu i pekarnici. Utvrdili su 15 nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i zatražili njihovo otklanjanje.