RODITELJI NAJAVLJUJU TUŽBU

Petero djece se otrovalo klorom u Termama Tuhelj

21.08.2012 u 08:43

Bionic
Reading

Četiri dječaka i jedna djevojčica u dobi od pet do osam godina u ponedjeljak su zaprimljeni u zabočku Opću bolnicu zbog trovanja klorom na vanjskim bazenima Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama

Djeca su se ujutro kupala u malom dječjem bazenu vanjskog kupališta u Tuheljskim Toplicama, no odjednom su počela kašljati i gušiti se, piše Večernji list.

Roditelji navode kako su djeca iznenada počela kašljati, nisu mogla doći do daha, a potom su počela povraćati. Najavljuju i tužbu protiv Termi Tuhelj, precizirajući kako su nezadovoljni spasiocima koji su djeci samo stavili boce s kisikom i pričekali hitnu pomoć.

Ravnateljica Termi Tuhelj Ivana Kolar kaže kako se, nažalost, dogodio kvar na automatiziranom dozatoru klora na dječjem vanjskom bazenu, na što oni nisu mogli utjecati, no odmah su reagirali i kad su vidjeli da je u bazenu previše klora ispraznili bazen. Odmah su pozvali i Hitnu pomoć i djeca su, srećom, zbrinuta.

Ravnatelj zabočke bolnice dr. Ivan Švajger rekao je kako je tijekom poslijepodneva posjetio djecu, imaju samo blaže simptome nadražaja, ali će u bolnici ipak ostati na 24-satnom promatranju te će tijekom sutrašnjeg dana biti puštena kući. Dodao je i kako je sreća što su svi odmah reagirali i djecu pravovremeno dovezli u bolnicu.