ODLAZAK JOVANOVIĆEVA KADRA

Petar Skansi smijenjen s mjesta pomoćnika ministra obrazovanja

24.06.2014 u 15:57

Bionic
Reading

Nakon odlaska Željka Jovanovića i razrješenja Saše Zelenike, iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta odlazi još jedan Jovanovićev kadar

Na osobni zahtjev Vlada je danas razriješila pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petra Skansija, priopćeno je sa zatvorenog dijela sjednice Vlade. Još nije poznato tko će ga zamijeniti.

Podsjetimo, prošli tjedan na sjednici Vlade na osobni zahtjev razriješen je i Saša Zelenika, Jovanovićev zamjenik. On je najprije bio Jovanovićev pomoćnik, no odlaskom Marije Lugarić (SDP) postao je zamjenik ministra. Zelenika je bio jedan od Jovanovićevih najbližih suradnika koji je zbog prijedloga Zakona o znanosti i visokom obrazovanju uznemirio i duhove u SDP-u.

Što se pak tiče drugih kadrovskih rješenja sa zatvorenog dijela sjednice Vlade, zbog isteka mandata, razriješen je Tomislav Jureković, dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije, koji je ujedno obavljao dužnost predsjednika Upravnog vijeća te je u Hrvatski sabor upućen na donošenje prijedlog za njegovo ponovno imenovanje predsjednikom Upravnog vijeća navedene Agencije, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu.

U Hrvatski sabor također je upućen prijedlog za imenovanje Dragice Markanović članicom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave u novom mandatnom razdoblju.