VELIKI MAESTRO

Peši sud vratio računala i 20.000 eura

25.03.2009 u 16:09

Bionic
Reading

Drugooptuženom u slučaju 'veliki mastro' Robertu Peši bit će vraćena tri računala koja su mu privremeno oduzeta u istrazi, odlučilo je danas sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda, a od njegove braniteljice doznaje se da mu je ranije vraćeno 20.000 eura, također oduzetih tijekom istrage

ZAGREB - Prijedlogu Pešine braniteljice Višnje Drenški Lasan da se njenom branjeniku vrate dva prijenosna i jedno kućno računalo tužiteljstvo se nije protivilo.

Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Peša nedavno je odlukom Ustavnog suda nakon 20 mjeseci u pritvoru pušten da se brani sa slobode od optužbi za korupciju.

Na današnjem ročištu saslušani su Krešimir Aunedi i Tatjana Perić iz HFP-a koji nisu teretili optužene.

Za sutra je predviđeno saslušanje četiri svjedoka, među njima i istražnog suca i glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića koji je tijekom istrage u slučaju "veliki maestro" ispitao svjedokinju Vesnu Čižmar iz HFP-a.

Branitelj prvooptuženog Josipa Matanovića, odvjetnik Branko Šerić ranije je predložio da iz spisa kao nezakoniti dokazi izdvoje zapisnik o ispitivanju te svjedokinje i izjava koju je dala na policiji.

Šerić tvrdi da je svjedokinja na sudu ispitana u okviru hitnih istražnih radnji protiv nepoznate osobe, iako je njegov branjenik već bio uhićen.

Čizmar je 10. ožujka na suđenju optužila policajce da su joj na saslušanja u lipnju 2007. prijetili i tjerali je da im opiše kako bi se moglo manipulirati ponudama u privatizacijama.